KORPUS LINGVISTIKASI: NAZARIY ASOSLARI VA AMALIY QO‘LLANISHI - Odiljonova O’g’iloy Abdupatto qizi (SCIENCE AND INNOVATION IDEAS IN MODERN EDUCATION, 2025)
Ushbu maqolada korpus lingvistikasi fanining shakllanishi, asosiy nazariy yo‘nalishlari, lingvistik tadqiqotlarda korpus texnologiyalarining o‘rni hamda uning ta’lim va tarjima sohalaridagi amaliy qo‘llanmalari tahlil qilinadi. Maqolada ingliz, rus va o‘zbek tillari uchun yaratilgan korpus tizimlari misolida lingvistik ma’lumotlar bilan ishlashda korpus yondashuvining afzalliklari ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, korpus lingvistikasining zamonaviy sun’iy intellekt texnologiyalari bilan integratsiyasi ham muhokama qilinadi.