ZARAFSHON DARYOSINING EKALOGIK HOLATI VA SUV RESURSLARIDAN OQILONA FOYDALANISH - Abyirov Xayrulla Alijon o‘g‘li O‘zbekiston Milliy universiteti Ijtimoiy fanlar fakulteti Sotsiologiya yo‘nalishi 1-kurs talabasi Xusanova Xayriniso Tayirovna Ilmiy rahbar: “Sotsiologiya” fanlari doktori(DSc), dotsent. (SCIENCE AND INNOVATION IDEAS IN MODERN EDUCATION, 2024)
Ushbu maqola Zarafshon daryosining ekologik holatini va suv resurslaridan oqilona foydalanish masalalarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot davomida daryo suvining ifloslanish manbalari, suvdan foydalanishdagi muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha amaliy takliflar ishlab chiqildi. Xususan, ekologik monitoring tizimlarini rivojlantirish, chiqindilarni tozalash texnologiyalarini joriy qilish hamda zamonaviy sug‘orish usullaridan foydalanish masalalari yoritilgan. Ushbu maqola Zarafshon daryosining barqaror rivojlanishini ta'minlash uchun ilmiy va amaliy asos yaratishga qaratilgan. Kalit so‘zlar: Zarafshon daryosi, ekologik holat, suv resurslari, ifloslanish, suvni tejash texnologiyalari, qishloq xo‘jaligi, chiqindilarni qayta ishlash