TEMURIYLAR SULOLASI HUKMRONLIGI DAVRIDA TARIXSHUNOSLIK ILMINING RIVOJLANISHI - Olimova Zulfiyaxon Ibrohimjon qizi (SCIENCE AND INNOVATION IDEAS IN MODERN EDUCATION, 2024)
Ushbu maqolada Temuriylar hukmronligi davrida yurtimizda tarixshunoslik ilmining rivojlanishi, bu ilmga o’z hissasini qo’shgan bilimli insonlarning asarlari haqida so’z yuritiladi. Amir Temur davrida boshqa sohalar qatorida tarixshunoslik ilmiga ham yetarli darajada e’tibor beriladi. Shuning uchun bu davrlarda ko’plab nodir asarlar yozilgan. Ular bugungi kunda tarixni o’rganishimiz qimmatli manba bo’lib xizmat qilmoqda. Kalit so’zlar: Tarixshunoslik, Amir Temur, “Zafarnoma”, “Zubdat ut-tavorix”, “Majmali Fasihiy”, “Matla us-sa’daya”, “Ravzat us-safo”, “Habib us-siyar”, Klavixo xotiralari, “Sharq yulduzi”jurnali, “Makorim ul-axloq” asari, “Dastur al-vuzaro”, “Noman nomi”, “Humoyunnoma”, Xondamir, “Osor ul-muluk val-anbiyo”, Basht qishlog’i.