“ONA” KONSEPTINING OʻZBEK TILSHUNOSLIGIDA OʻRGANILISHI - Nigora Safarova Navoiy davlat pedagogika instituti Oʻzbek tili va adabiyoti fakulteti 1-bosqich magistranti Ilmiy rahbar: f.f.f.d. N.J.Yarashova (SCIENCE AND INNOVATION IDEAS IN MODERN EDUCATION, 2025)
Jahon va rus tilshunosligi haqida gap ketganda antroposentrik tilshunoslik, xususan kognitiv lingvistika hamda lingvokulturoligiya haqida soʻz ochmaslikning iloji yoʻq. Ushbu yoʻnalishlarning oʻrganishda konsept va konseptosifera kabilar oʻta ahamiyatli. Avvalgi maqolalarda “ona” konseptining jahon va rus tilshunosligida oʻrganilishini koʻrib chiqqan boʻlsak, ushbu maqolada oʻzbek tilshunosligida “ona” konseptini oʻrganilishini koʻrib chiqamiz.